13.3.2017

Voitettu hopea AM-turnauksesta

Monien vaiherikkaiden mutkien kautta osallistuimme 11.3. Maskussa pelattuun AM-turnaukseen. Virtain Veikkojen peruutettua osallistumisensa, oli turnauksessa mukana kuusi parasta joukkuetta lounaiselta alueelta, Maskun Kataja, VaLePa C-Max1, Salon Viesti, Loimu ME, Vilppulan Tähti ja Lempäälän Jyry. Pelit pelattiin kahdessa lohkossa. Meidän Nummen koululla Nousiaisissa pelatussa lohkossa olivat joukkueina meidän lisäksi C-Max1 ja LeJy.

Ensimmäisessä ottelussa C-Max1:stä vastaan ensimmäinen erä sujui tasaisissa merkeissä lähes koko erän ajan, mutta C-Max1 onnistui kääntämään sen edukseen 23-25. Toinen erä jatkui samoin kuin ensimmäinenkin, mutta siinä vastustaja onnistui kuromaan selvemmän eron, vieden erän 18-25.
Ennakkoasetelmissa heikommaksi vastustajaksi veikattu LeJy oli myös heikompi, mutta antoi erien alussa tiukan vastuksen aiheuttaen valmentajillemme harmaita hiuksia. Vaikka pojat eivät pystyneetkään tasollisesti parhaimpaan peliinsä, voitto puhtaasti 2-0, eräpistein 25-20 ja 25-15. Tämä tiesi siirtymistä Maskun Hemmingin koululle pelaamaan välieriä ja taistelua sijoista 1-4.

Välierässä vastaan asettui toisen lohkon voittaja, paikallisvastustaja Maskun Kataja. Ennakkosuosikki Masku vei ensimmäistä erää isäntäjoukkueen tavoin. Hyvistä yksittäisistä palloista huolimatta erä selvin numeroin Maskulle 11-25. Liekö ensimmäisen erän helppo voitto tuudittanut vastustajan pienoiseen ylimielisyyteen, mutta ottelu eteni tasaisissa merkeissä läpi toisen erän. MikkoEskojen peli parantui huomattavasti aikaisemmasta ja loistavan taistelun jälkeen erävoitto numeroin 25-23. Kolmas ja ratkaiseva erä jatkui yhtä tasaisesti kun toinenkin. Vastustajan erän viime hetkillä tekemät virheet kostautuivat ja Loimu ME oli yllättänyt ennakkosuosikin, pojat finaaliin eräpistein 15-12.

Finaalissa vastaan asettui jo alkusarjassa kohtaamamme C-Max1. Hyvästä taistelusta huolimatta paras vire oli jäänyt välieriin ja C-Max1 voitti ottelun suoraan kahdessa erässä, eräpistein 21-25 ja 20-25.

Finaalitappiosta huolimatta turnauksen jälkeen nähtiin iloisia ilmeitä niin pelaajilla, valmentajilla kuin myös kannustusjoukoilla. Hopea oli voitettu.